Patteriputkien uusiminen

Lvi Suihkonen toteuttaa lämpöjohtosaneerauksia avaimet käteen-periaatteella urakalla tai tuntitöinä.

Uusi patteriverkosto toteutetaan yleensä komposiittiputkella, jonka monikerrosrakenne toimii lämmöneristeenä estäen lämmönhukkaa. Muovinen sisäpinta on korroosionkestävä ja hygieeninen. Välissä oleva alumiinikerros vahvistaa putkea, vähentää lämpölaajenemista ja tekee putkesta happitiiviin. Komposiittiputken pinta on valkoista muovia, jolloin asennettuja putkia ei tarvitse maalata.

Lämmitysverkostosaneerauksen voi toteuttaa kahdella tavalla:

  • yleensä patterit ovat täysin toimintakuntoisia ja niitä ei ole pakko uusia, joten voidaan uusia pelkästään patteriputkisto venttiileineen ja termostaatteineen. Samalla vanhat patterit voidaan vaikka hiekkapuhalluttaa ja jauhemaalauttaa, jolloin niistä saadaan ulkoisesti uudenveroisia.
  • mikäli patteritkin ovat vaihdon tarpeessa on syytä vaihtaa myös ne uusiin. Uudet patteri toimivat yleensä myös alhaisemmilla lämpötiloilla niin säästöä syntyy myös energian tarpeesta.

Uusi patteriverkosto asennetaan vanhan rinnalle joten useimmiten vanha järjestelmä saa olla toiminnassa siihen asti kun uusi kytketään ja näin remontista aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa asumiselle.